Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kólás süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

200 g porcukor
5 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
200 ml kóla
325 g búzaliszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

300 g porcukor
kb. 3-4 evőkanál kóla
kb. 1 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

kb. 200 g Haribo Happy Cola gumicukorka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
A Kólás süti a népszerű üdítőitallal gazdagított tésztával készül, a tetején kóla gumicukorral díszítve.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!