Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás-fehér csokoládés brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

sütőforma (a dobozban található)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
100 g hántolt mandula

Tetejére:

2-3 evőkanál szeletelt mandula
150 g fehér csokoládé
1 kávéskanál napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát durvára aprítjuk. A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Dr. Oetker ét Tortabevonót is csorgathatunk a brownie tetejére.
Mandulás-fehér csokoládés brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!