
Mandulás-fehér csokoládés brownie



Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Mandulás-fehér csokoládés brownie
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?