Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas almaleves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fahéjas almaleveshez:

800 g alma 
½ darab citrom kifacsart leve
100 g cukor
2 darab fahéjrúd

Díszítéshez:

almaszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd közepes méretű darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.

Elkészítés:

Almaleves:
A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk egy nagyobb lábasban. Rászórjuk az almakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjrudakat, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudakat.
A levest forrón, almaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

További fűszereket (8-10 szem szegfűszeget, 1-2 csillagánizst) is adhatunk a leveshez.
Fahéjas almaleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!