Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 tábla
Recept megosztása

Hozzávalók

1 tábla elkészítéséhez

Szilikon tepsi (24 x 10 cm)

Dubai csokoládéhoz:

100 g Kadayif tészta
20 g vaj
125 g cukrozott pisztáciakrém
1 teáskanál szezámpaszta

Szóráshoz:

kb. 1 evőkanál apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint olvasszuk fel.

Öntsük az egyik tasakot a formába, és terítsük el úgy, hogy az alját és az oldalát is befedjük, az oldalát kb. 1,5 cm-rel megemelve.

Hagyjuk a bevonót a hűtőben megdermedni.

Töltelék:
A tésztát vágjuk apróra, és a vajjal együtt egy serpenyőben süssük aranybarnára. Tegyük a pirított tésztát, a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze egy fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

Öntsük a tölteléket a formába, és simítsuk el. Ezután tölteléket vonjuk be a másik tortabevonóval úgy, hogy teljesen bevonja a csokoládébevonat. Ha a csokoládébevonat időközben megkeményedett, melegítsük fel újra a leírás szerint.

Szórjuk rá az apróra vágott pisztáciát, és hagyjuk a dubai csokoládét a hűtőben megdermedni.

Fordítsuk ki a dubai csokoládét a formából, és tetszés szerint darabolva fogyasztjuk.
Dubai csokoládé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!