Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

6 mini tortaformához (10 cm Ø):

vegán margarin
búzaliszt

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g melasz
70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml édesítetlen szójaital

Gyümölcsréteghez:

125 g szeder
125 g áfonya (fekete áfonya)
100 g meggy, legjobb, ha szárral együtt

Csokikrémhez:

300 g selyemtofu
kb. 2 evőkanál melasz
1 evőkanál aprított menta

Díszítéshez:

mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formákat zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.

Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A tortalapokat maximum 2 nappal előtte megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták receptje 6 darab sütemény elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!