Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi szilvás rum

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 adag

Hozzávalók

kb. 20 adag elkészítéséhez

kb. 3 literes befőttesüveg:

csavaros tető

Szilvás rumhoz:

700 ml rum (legalább 54% -os)
300 g barna cukor
1 kg szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg, magozzuk ki és negyedeljük fel a szilvát. Az üveget alaposan mossuk ki és öblítsük ki forró vízzel, majd jól csepegtessük le.

Elkészítés:

Tegyük a rumot, a cukrot és a vaníliás cukrot az üvegbe és jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Adjuk a negyedelt szilvát is az edénybe. A gyümölcsök tetejét kenjük be rummal, majd szükség esetén egy megfelelő tányérral fedjük le. Zárjuk le szorosan az üveget, és hagyjuk legalább 4 hétig hűvös, sötét helyen állni. Időnként óvatosan keverjük meg egy fém- vagy műanyag kanállal.

Tippek:

A szilvának érettnek kell lennie, de keménynek és nem nyomottnak, zúzottnak.
A szilvás rum különösen finom a Dr. Oetker langyos vaníliapudinghoz.
A rumnak mindenképpen 54 %-os alkoholtartalmúnak kell lennie.
Házi szilvás rum

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!