Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-szilvás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
250 g natúr joghurt
300 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

300 g szilva
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felcikkezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel, majd megszórjuk a cukor és az őrölt fahéj keverékével. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

A süteményt megszórhatjuk mandulaszirommal vagy durvára tört dióval, mogyoróval.
Joghurtos-szilvás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!