Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás bucik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 32 darab

Hozzávalók

kb. 32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj (4 evőkanál)
500 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
275 ml langyos víz

Kenéshez és szóráshoz:

némi víz
50 g reszelt Emmentáli sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)

Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.

Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 32-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A fokhagymás buci jól fagyasztható.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.
Fokhagymás bucik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!