Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 2 adag

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojásfehérje (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
4 darab tojássárgája (M-es)
140 g búzaliszt
300 ml tej
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)

Sütéshez:

kb. 50 g vaj vagy margarin vagy 4 evőkanál étolaj

Szóráshoz:

némi porcukor

Tálaláshoz:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.

Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.

Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.

Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.

Tipp:

Tálaljunk meggyszószt hozzá:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.
Csokis császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!