Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa túróval

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
125 g félzsíros tehéntúró

Sütéshez:

kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj

Ezenkívül:

200 g bogyós gyümölcs
egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává.

Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.

Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.

Tipp:

Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
Császármorzsa túróval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!