Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-túrós fonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet

Hozzávalók

kb. 16-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
175 ml tej
70 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

40 g margarin
20 g porcukor
1 citrom leve
1 csipet só
1 darab tojássárgája (M-es)
150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
150 g félzsíros túró
50 g tejföl
1 darab tojásfehérje (M-es)
20 g porcukor
2 evőkanál búzaliszt

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Mázhoz:

70 g porcukor
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, a sót, a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.

Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk és a sodrófa segítségével az előkészített tepsibe tesszük. A tölteléket a tészta teljes hosszában, középen, kb. 10 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.
A fonatot a felvert tojással megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mázhoz:
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Tetszés szerint a túrós töltelékhez adhatunk 50 g tejbe áztatott mazsolát.
Citromos-túrós fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!