Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinsütő:

kevés zsiradék

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

kevés olvasztott margarin

Töltelékhez:

200 ml tej
1 evőkanál cukor
750 g alma (előkészítve lemérve)
1 db tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kimérünk 750 grammot. A muffinformát zsiradékkal kikenjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A töltelékhez a desszertöntetet elkészítjük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, de 200 ml tejjel. Az elkészített öntethez hozzákeverjük az előkészített almát és tojást.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. A réteslapokat egyenként megkenjük margarinnal, majd egymásra rétegezzük. A tésztából 12 db (14 cm Ø) tallérokat szaggatunk ki. A muffinformákba belenyomkodjuk a tésztatallérokat, amelyeket megtöltünk az almás töltelékkel. A formát a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Alma helyett ízlés szerint más gyümölccsel is készíthető.
Almás kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!