Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

1 kg piros alma
5 evőkanál víz
kb. 50 g cukor
3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk apró darabokra. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. Forraljuk fel az almadarabokat, a vizet, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük ki a vaníliarudat. Az almaszószt pürésítsük ízlés szerint, és ízesítsük cukorral és citromlével. Tálalásig hűtsük le az almaszószt.

Túrós-almaszósz desszerthez:
Készítsük el a fentiek szerint az almaszósz felét, és hagyjuk kihűlni. Pirítsunk 50 g napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, alacsony hőfokon aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk össze 500 g túrót (20% zsír szárazanyagban) 2-3 evőkanál cukorral és 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral. A túró, az almaszósz és a napraforgómag felét rétegezzük egy üvegtálba, majd a tetejére tegyük a maradék túrót, almaszószt és napraforgómagot. Tegyük a hűtőbe a desszertet legalább 30 percre.
Almaszósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!