Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zalai kelt palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 ml langyos tej
2 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
1 csipet só

Sütéshez:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

tetszőleges ízű lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük.

Elkészítés:

Tészta:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a búzalisztet, a vanillincukrot és a sót, majd kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük. Ezután spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, és a masszát letakarva, szobahőmérsékleten kb. 20 percet pihenni hagyjuk.

Egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés zsiradékot hevítünk. Beleöntünk egy szűk merőkanálnyi tésztát, és egyenletesen elterítjük, a merőkanál hátoldalával eligazgatjuk. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.

Tálalás:
Tetszőleges ízű lekvárral megtöltve, négybe hajtva vagy feltekerve tálaljuk a palacsintákat.

Tipp:

A kelt palacsinta tésztája alapvetően sűrűbb, habosabb a hagyományos palacsintatésztánál. Ha sütés közben mégis túlzottan besűrűsödik, néhány evőkanál szénsavas ásványvíz vagy szódavíz hozzáadásával javíthatunk az állagán.
Zalai kelt palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!