Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis-kukoricás pizzafalatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Pizzaszószhoz:

1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
3-4 evőkanál víz
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
kevés só

Feltéthez:

kb. 80-100 g csemegekukorica (konzerv, leszűrve)
kb. 150 g tetszőleges virsli
kb. 120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A kukoricát leszűrjük, a virsliről – amennyiben műbeles – eltávolítjuk a műbelet, és karikákra vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Pizzaszósz:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük, kb. 20-24 kis kockára vágjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat (a széleket üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajtuk a virslikarikákat és a kukoricaszemeket, és tépkedünk mindre mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzafalatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült pizzafalatokat bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fokhagymás-tejfölös alappal is elkészíthetjük a pizzafalatokat.
Virslis-kukoricás pizzafalatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!