Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vérnarancs-mangó dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

350 g mangó (előkészítve és lemérve)
650 g vérnarancs (előkészítve és lemérve) (kb. 10 vérnarancsból)
1 szál Dr. Oetker Vanília rúd
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, majd vágjuk apró kockákra, és mérjünk le 350 g-ot. Hámozzuk meg a vérnarancsot, távolítsuk el a fehér héját, vágjuk ki a gyümölcsfiléket, fogjuk fel a levét és mérjünk le 650 g-ot, majd pürésítsük a narancsfilé kb. felét botmixerrel. A vaníliarudat hosszában vágjuk szét, kaparjuk ki a magokat, és mindkettőt tegyük félre. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük el nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a gyümölcsöt és a gyümölcslevet a befőzőcukorral egy nagy lábosban. Adjuk hozzá a vaníliarudat és a vaníliapépet. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Távolítsuk el a vaníliarudat és az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Vérnarancs-mangó dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!