Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vegán burgonyaleveshez:

600 g burgonya (főzni való fajta)
200 g vegán virsli (vagy kolbász)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fűszerpaprika
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors
1 evőkanál búzaliszt

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A vegán virslit karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd a vegán virslit átpirítjuk rajta. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük. Rászórjuk az olajra a vörös- és fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Ezután a lábast lehúzzuk a tűzről, a hagymás alapot megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a lábast a tűzre, beletesszük a burgonyakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

A Creme VEGA-t először a liszttel, utána egy merőkanálnyi levessel csomómentesre keverjük, majd a lábasba öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Tálalás előtt a vegán virslikarikákat hozzákeverjük, és a babérleveleket eltávolítjuk. A levest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A főzés vége felé hozzákeverhetünk a leveshez egy kis csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Vegán burgonyaleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!