Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán bolognai

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 ml zöldségalaplé
125 g szójagranulátum
1 nagyfej vöröshagyma
150 g sárgarépa
2 darab zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál paradicsompüré
800 g darabolt paradicsom (konzerv)
frissen őrölt bors
csípős paprikapor
morzsolt oregánó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forraljuk fel a zöldségalaplevet. Öntsük rá a szójagranulátumot és készítsük el a csomagolás utasításai szerint. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk nagyon finom kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, mossuk meg a zellert, és mindkettőt vágjuk apróra.

Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.

Tipp:

Tálaljuk a vegán bolognait tésztával, pl. spagettivel, és szórjuk meg reszelt vegán sajtalternatívával.
Vegán bolognai

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!