Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás-kakaós pöfeteg

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35 darab

Hozzávalók

kb. 35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g lágy vegán margarin
175 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
90 g almapüré

Forgatáshoz:

kb. 100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Mérjük ki pontosan a Vegán almás-kakaós pöfeteg hozzávalóit.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A porcukrot átszitáljuk. Dió nagyságú tésztadarabokat szaggatunk, porcukros kézzel golyókká formázzuk, majd alaposan megforgatjuk a porcukorban úgy, hogy vastag porcukorréteg keletkezzen rajta. A golyókat egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Legjobb, ha a Vegán almás-kakaós pöfeteg tésztáját már előző nap elkészítjük, és letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
Jól záródó dobozban a sütemény 1 hétig tárolható.
Vegán almás-kakaós pöfeteg

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!