Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás tejberizsfagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

150 g kerek szemű rizs
600 ml tej (3,5%-os)
200 g cukor
1 csipet só
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A rizst egy lábasba szórjuk, hozzáöntünk 100 ml vizet, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vanília aromát és a sót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 25-30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.

A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.

Tippek:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
A Vaníliás tejberizsfagylalt receptje 6 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!