Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 20 Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz

Krémhez:

½ bio citrom
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
málnaöntet

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.

A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.

Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.

Tipp:

Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.
Vaníliás sajttorta sütés nélkül krémsajttal és túróval, vaníliával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!