Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
1 narancs reszelt héja
200 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (közepes méretű)
50 ml tej

Krémhez:

Kb. 175 g narancs
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin sütőformát kivajazzuk. A narancsot meghámozzuk, a gerezdeket szétválasztjuk, és apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a muffin tetejét levágjuk, a levágott sapkákat egy keverőedényben jól összemorzsoljuk.

A tejszínt a zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a vanillincukrot, és a narancsdarabokat. A krémet a muffinokon egyenletesen elosztjuk, a krémet a tésztamorzsával befedjük. Tálalásig a süteményt hűtőszekrénybe helyezzük.
A Vakondtúrás muffin látványos sütemény, mellyel jeles napokon, családi ünnepeken kedveskedhetünk szeretteinknek, vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!