Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölybúzás mécsesek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50 darab

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tésztához:

350 g tönkölyliszt (1050 típus)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mandulaforgács
100 g barna cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g Rama Vajas Íz

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál barna cukor
némi mandulaforgács
200 g fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tönkölybúzás mécsesek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót felolvasztjuk, a Tönkölybúzás mécsesek tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A Tönkölybúzás mécsesek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
Asztali dekorációként, vendégváró aprósüteményként nagyszerűen beválik.
Tönkölybúzás mécsesek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!