Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölybúzás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g zabpehely
100 g barna vagy fehér cukor
½ mokkáskanál só
100 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
60 g apróra vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót vágjuk apró darabokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta.
Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve 1 evőkanál apróra vágott tortabevonót és a diót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 16 egyenlő darabra, formázzunk belőle golyókat, és nyomkodjuk a sütőlemezre, hogy kerek, lapos formákat (Ø kb. 6 cm) kapjunk. Szórjuk meg a félretett tortabevonó daradokkal és a dióval, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.

Sütési idő: 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek szorosan záródó dobozokban kb. 2 hétig elállnak.
A dió helyett szezámmagot is használhatunk.
Tönkölybúzás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!