Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

papír sütőformák (Ø 5 cm)

Tésztához:

kb. 300 g Hokkaido sütőtök
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g barna cukor
3 darab tojás (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin
őrölt, pörkölt mogyoró
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt kardamom
2 teáskanál gyömbérpor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a muffinformát a papírformákkal. Mossuk meg a sütőtököt, távolítsuk el a magokat, hámozzuk meg, ha szükséges, reszeljük finomra, és mérjünk ki 200 g-ot. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt sütőtököt, keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 2 evőkanállal osszuk szét a muffinpapírba és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a muffinformából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a muffinokat porcukorral.
Sütőtökös muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!