Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos – túrós táska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 darab

Hozzávalók

kb. 12-16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
450 g gyorsfagyasztott spenót
2 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
3-4 evőkanál víz
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
250 g tehéntúró
40 g szárított paradicsom olajban

Ezenkívül:

1 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
kb. 40 g fenyőmag vagy sajt kockára vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy teflonedényben az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és lassú tűzön, lefedve hagyjuk felolvadni. Az étkezési keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a spenóthoz és rövid ideig felfőzzük. Ízesítjük, sóval, borssal és szerecsendióval. A paradicsomot az olajtól lecsöpögtetjük és azt is felkockázzuk, majd a spenóthoz keverjük. A túrót villával áttörjük.

A leveles tésztát egyenként kitekerjük és 6 vagy 8 egyenlő nagyságú négyzetlappá vágjuk. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük és a leveles tészta széleit megkenjük vele. Minden négyzetlap felét, háromszög alakban vagy téglalap alapban megtöltjük a spenóttal, és a túróval. A lapokat összehajtjuk és a széleket egy villa segítségével jól összenyomjuk. A háromszögeket a tepsibe fektetjük.

A tojássárgáját felverjük és hozzákeverjük a tejet. A háromszögeket a tojással megkenjük, majd fenyőmaggal vagy sajttal megszórjuk

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb.: 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a táskákat még melegen tálaljuk.
Spenótos – túrós táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
98 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!