Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis örvényes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 pohár (300 g) liszt
3 tojás
1 pohár cukor (200 g)
1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
½ pohár (1,5 dl) olaj
250 g ribizli
1 tk. liszt a ribizli szórásához

Tepsi kikenéséhez:

20 g margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

Elkészítés

A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Ribizlis örvényes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!