Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puffasztott rizses szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-20 szelet

Hozzávalók

kb. 16-20 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához (kb. 30x12 cm):

frissentartó fólia

Puffasztott rizses szelethez:

250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
180 g tejpor (sovány)
80 g natúr puffasztott rizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A téglalap alakú forma alját és oldalait frissentartó fóliával béleljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítés:

A langyosra hűlt kakaós keverékhez konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tejport és a zselatin fixet addig, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül spatulával beleforgatjuk a puffasztott rizsszemeket is, majd az előkészített formába simítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára. Ezután kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a frissentartó fóliát, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A puffasztott rizses szeletet bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval. Ehhez a kész desszertet helyezzük rácsra, és a csorgassuk a tetejére a csomagoláson található útmutató alapján megolvasztott tortabevonót. Simítsuk el, majd hagyjuk megszilárdulni.
Puffasztott rizses szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!