Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Pisztáciás tiramisuhoz:

200 g babapiskóta
150 ml tej
50 ml Amaretto (mandulalikőr) (kb. 4 evőkanál)
500 g mascarpone krémsajt
200 ml habtejszín
100 g cukrozott pisztáciakrém

Szóráshoz:

50 g apróra vágott pisztácia
néhány csokoládé szív

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú sütőedénybe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú). Keverjük össze a tejet az amarettóval, és a felét használjuk a babapiskóták áztatásához.

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.

Tipp:

Az alkohol nélküli változathoz az amarettó helyett adjunk a tejhez 100 ml kávét.
Pisztáciás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!