Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás-málnás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5-6 adag

Hozzávalók

kb. 5-6 adag elkészítéséhez

Tiramisu krémhez:

250 ml hideg tej
250 g mascarpone sajt

Rétegezéshez:

100 g babapiskóta
kb. 100 ml hideg, erős presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csapott teáskanál cukor (ízlés szerint)
300 g málna
kb. 100-120 g apróra vágott pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát megmossuk, szemezzük. A babapiskótákat 3-4 darabba vágjuk, a presszókávét összekeverjük a rumaromával és a cukorral. A málnából és a pisztáciából tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, végül közepes fokozaton, röviden hozzákeverjük a mascarponét.

A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a málnával és a pisztáciával együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.

A pisztáciás-málnás tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a félretett málnaszemekkel és pisztáciával díszítjük.

Tipp:

Megszórhatjuk a tiramisu desszert tetejét némi Dr. Oetker Holland Kakaóval is.
Pisztáciás-málnás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!