Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ordás bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárga
2 dl langyos tej
3 ek cukor

Töltelék:

50 dkg orda
15 dkg cukor
1 tojás
apróra vágott friss kapor(1 kötés)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.

Alternatív elkészítés

ÁLDOTT PUNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN SÜTI BARÁTNAK.
Ordás bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!