Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Először melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. fél percig keverjük a masszához. Keverjük össze a lisztet sütőporral és a keményítővel, és rövid ideig keverjük hozzá 2 részletben a tojásos masszához. Végül forgassuk bele a mogyorót.

Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra, és zsiradékkal kenjük meg a felületét. Egy kanál segítségével kis adagokban (kb. 2 evőkanál) öntsük a gofrisütőbe a gofritésztát, és süssük aranybarnára. A gofrikat tegyük egyesével egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Kérjük, kövesse a saját gofrisütője használati utasítását!

Tipp:

A gofrikat tetszés szerint felvert tejszínhabbal tálaljuk!
Mogyorós gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!