Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán focaccia

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

375 g kenyérliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

40 magozott, fekete olajbogyó (lecsepegtetve)
40 g magozott, zöld olajbogyó (lecsepegtetve)
1 ág friss rozmaring
1-2 teáskanál nagy szemű só (ízlés szerint)
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 20x32 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.

Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.

Tippek:

Az olajbogyó felét kiválthatjuk csíkokra vágott aszalt paradicsommal.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Mediterrán focaccia

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!