Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipánpuding mandarinöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

200 ml habtejszín
400 ml tej

Mandarinöntethez:

175 g mandarin (lecsöpögtetve)
1 evőkanál narancslikőr

Marcipán-rakétákhoz:

6 hurkapálcika
Dr. Oetker Dekorcukrok
ételszínezékek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.

Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.

Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.

Tippek:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém alkoholmentes variációjához egyszerűen hagyjuk el a likőrt.
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Marcipánpuding mandarinöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!