Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
1 csipet só
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej

Töltelékhez:

200 g aszalt szilva
némi porcukor

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából két cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat egyesével kb. 25x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!

Töltelék:
A négy csomag marcipánt porcukorral beszórt felületen egyesével kb. 22x14 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. Az egyik darab kinyújtott tésztára helyezünk egymás mellé két darab kinyújtott marcipánt úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk, majd megszórjuk az aszalt szilva felével. A tészta szélét behajtjuk, majd a bejglit óvatosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is, a bejgliket a tepsibe helyezzük.

Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Más aszalt gyümölccsel, például áfonyával vagy sárgabarackkal is elkészíthetjük.
Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!