Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g mandarin (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandarinokat szűrőn jól lecsepegtetjük. Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.

Sütési idő: 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.

Tippek:

A torta fagyasztható.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.
Mandarinos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!