
Kókuszos tejberizs



Hozzávalók
Kókusztejes rizshez:
Mangópüréhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.


Kókuszos tejberizs
Hozzávalók
kb. 3-4 adag elkészítéséhez
Kókusztejes rizshez:
Mangópüréhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.
Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.
Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?