Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos tejberizs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3-4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3-4 adag elkészítéséhez

Kókusztejes rizshez:

3 evőkanál kókuszreszelék
400 ml kókusztej
kb. 100 ml tej vagy víz

Mangópüréhez:

kb. ½ mangó
kb. 75 ml narancslé 100 %-os
egy kevés őrölt kardamom
1-2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben kevergetve enyhén pirítsuk barnára, majd tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Tejberizs:
Töltsük fel a kókusztejet tejjel vagy vízzel 500 ml-re, és forraljuk fel. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizs alapport, habverővel kevergetve, és kb. 1 percig keverjük tovább erőteljesen. Hagyjuk állni lefedve legalább 10 percig.

Mangópüré:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, és a narancslével, a kardamommal és a cukorral együtt botmixerrel pürésítsük.

Keverjük át újra a kókusztejes rizst, és osszuk szét a desszertestálakban. Öntsük a mangópürét a kókusztejes rizsre, és szórjuk meg reszelt kókusszal. Tálaljuk a kókuszos tejberizst tetszés szerint melegen vagy hidegen.
Kókuszos tejberizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!