Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Kókuszgolyóhoz:

250 g háztartási keksz
80 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
100 g lágy vaj vagy margarin
kb. 100 ml tej
kb. 20-30 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A háztartási kekszet finomra őröljük.

Elkészítés:

Az őrölt háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, a vanillincukorral és a rumaromával, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint is. Ezután elkezdjük összegyúrni, közben apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a massza. A masszából benedvesített kézzel kb. 20-22 golyót formázunk, és mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.

Tipp:

A kókuszgolyók közepébe tehetünk 1-1 szem meggybefőttet, a masszában a tejet helyettesíthetjük a meggybefőtt levével.
Kókuszgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!