Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus gyümölcsös müzli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

kb. 50 g dió
kb. 50 g mandula pálcika
kb. 50 g magvas zabpehely
300 g joghurt
150 g tejszínes joghurt
150 - 200 ml tej
2 evőkanál citromlé
½ körte (kb. 100 g)
1 közepes alma (kb. 150 g)
200 g mag nélküli szőlő, piros vagy zöld
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót durvára aprítjuk, és a mandulával együtt bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A zabpelyhet külön pirítjuk meg, és szintén tányéron hagyjuk kihűlni. A joghurtot, a tejszínes joghurtot, a tejet és a citromlevet tálba öntjük, és összekeverjük. Belekeverjük a zabpelyhet, frissen tartó fóliával befedjük, és éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés:

A körtét megmossuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, és durvára lereszeljük. A szőlőt megmossuk és elfelezzük. A mogyorót, a mandulát és a gyümölcsöket belekeverjük a müzlibe, vaníliás cukorral, mézzel és fahéjjal ízesítjük, majd tálaljuk.

Tippek:

Ha a müzli éjszaka túl megszilárdulna, keverjünk bele még egy kis tejet.
A müzlit 2 evőkanál mazsolával még ízletesebbé tehetjük.
A Klasszikus gyümölcsös müzli önálló fogásként reggelire és/vagy uzsonnára is kínálható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!