Karácsonyi madártej
Hozzávalók
Madártejhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g porcukor
800 ml mandulaital
kb. 1,5 teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
4 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
Elkészítés
Elkészítés:
Madártej:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk a porcukorból kb. 2 evőkanállal, majd kemény habbá verjük. 750 ml mandulaitalt egy nagy lábasba öntünk, a mézes sütemény fűszerkeveréket elkeverjük benne, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk bele, lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral és a vaníliás cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés meleg mandulaitallal kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. A maradék hideg mandulaitalban simára keverjük a keményítőt, és ezt is a lábasba öntjük. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük. Dekor gyönggyel díszítve tálaljuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk a porcukorból kb. 2 evőkanállal, majd kemény habbá verjük. 750 ml mandulaitalt egy nagy lábasba öntünk, a mézes sütemény fűszerkeveréket elkeverjük benne, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk bele, lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral és a vaníliás cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés meleg mandulaitallal kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. A maradék hideg mandulaitalban simára keverjük a keményítőt, és ezt is a lábasba öntjük. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük. Dekor gyönggyel díszítve tálaljuk.
Tippek:
A karácsonyi madártej hagyományos tehéntejjel vagy laktózmentes tejjel is elkészíthető.
A habgaluskákhoz adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot is.
A habgaluskákhoz adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot is.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi madártej
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Madártejhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g porcukor
800 ml mandulaital
kb. 1,5 teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
4 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Madártej:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk a porcukorból kb. 2 evőkanállal, majd kemény habbá verjük. 750 ml mandulaitalt egy nagy lábasba öntünk, a mézes sütemény fűszerkeveréket elkeverjük benne, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk bele, lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral és a vaníliás cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés meleg mandulaitallal kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. A maradék hideg mandulaitalban simára keverjük a keményítőt, és ezt is a lábasba öntjük. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük. Dekor gyönggyel díszítve tálaljuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk a porcukorból kb. 2 evőkanállal, majd kemény habbá verjük. 750 ml mandulaitalt egy nagy lábasba öntünk, a mézes sütemény fűszerkeveréket elkeverjük benne, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk bele, lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral és a vaníliás cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés meleg mandulaitallal kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. A maradék hideg mandulaitalban simára keverjük a keményítőt, és ezt is a lábasba öntjük. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük. Dekor gyönggyel díszítve tálaljuk.
Tippek:
A karácsonyi madártej hagyományos tehéntejjel vagy laktózmentes tejjel is elkészíthető.
A habgaluskákhoz adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot is.
A habgaluskákhoz adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?