Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos naan-kenyér

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Mártogatóshoz:

kb. 1 csokor menta
350 g natúr joghurt
kb. 1 evőkanál citromlé
kevés cukor
kevés só
frissen őrölt bors

Naanhoz:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
150 g joghurt
75 ml tej
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

kevés vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mentajoghurt:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.

Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint a serpenyőbe tehetünk fokhagymát is.
Az Indiából érkezett Joghurtos naan-kenyér alaptésztájából 6 darabot készíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!