Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos naan-kenyér

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Mártogatóshoz:

kb. 1 csokor menta
350 g natúr joghurt
kb. 1 evőkanál citromlé
kevés cukor
kevés só
frissen őrölt bors

Naanhoz:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
150 g joghurt
75 ml tej
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)

Sütéshez:

kevés vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mentajoghurt:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.

Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint a serpenyőbe tehetünk fokhagymát is.
Az Indiából érkezett Joghurtos naan-kenyér alaptésztájából 6 darabot készíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!