Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ízletes mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 36 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kb. 6 ostyalap (kb. 33x15 cm)

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
200 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g aszalt almakarika
100 g aszalt kajszibarack
50 g aszalt áfonya
300 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só

Díszítéshez:

100 g fehércsokoládés tortabevonó
aszalt almakarika
aszalt kajszibarack
aszalt áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához az almakarikát, a kajszibarackot és az áfonyát nagyon finomra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A mézeskalácsot elkészíthetjük csak őrölt mandulával is.
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
Ízletes mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!