Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti töltött tojás csibék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Csibékhez:

8 darab tojás (M-es)
1 teáskanál mustár
só, őrölt fekete bors

Díszítéshez:

16 szem egész fekete bors
kevés sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megpucoljuk.

Elkészítés:

A tojások felső harmadát rövid pengéjű késsel körben, cikk-cakk alakban levágjuk. A tojássárgájákat kiskanállal óvatosan kiszedjük.

A tojássárgájákat villával összetörjük, a Creme VEGA-val és a mustárral krémesre keverjük, végül sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Az így kapott krémet sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.

A csibék szemét 2-2 borsszemből, csőrüket kicsi, háromszög formára vágott sárgarépából alakítjuk ki. Végül visszahelyezzük a tojás „kalapokat” is.

Tippek:

A krémet késes aprítóban is elkészíthetjük.
Salátaágyon, „fészekben” tálalhatjuk a csibéket.
A Húsvéti töltött tojás csibék receptje 8 darab csibére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!