Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 10 cm Ø)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
100 g tejföl (20%-os)

Töltelékhez:

kb. 250-300 g sűrű szilvalekvár

Ezenkívül:

kb. 40-50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kifliket 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor és 40-50 g porcukor keverékébe is beleforgathatjuk.
Hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!