Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók fenyők

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35 darab

Hozzávalók

kb. 35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

75 ml víz

Ezenkívül:

zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A kimért vizet egy keskeny szájú, magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a habcsók alapport és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, keményre felverjük. A hab kb. 1/3-át zöld ételszínezékkel színezzük. A csillagcsöves (8 mm Ø) habzsák falára csíkokban ételszínezékkel színezett habot teszünk, majd a maradék habot is beletöltjük a habzsákba.

Formázás:
Kb. 10-12 kicsi fenyőt (kb. 2 cm Ø és 4 cm magas) a tepsibe nyomunk. A fenyőket dekor gyönggyel díszítjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 90-95 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütő lekapcsolása után a fenyőket legalább további 1 órán keresztül a sütőben hagyjuk szikkadni, hogy üregesek-ropogósak legyenek!

Pálcikás habcsókfenyők:
Kb. 12 fenyőhöz 6 fanyársat sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A színezett tojáshabot rányomjuk a nyársakra. A fenyőfákat dekor cukorral díszítjük, és a fent leírtak szerint megsütjük és a sütőbe hagyjuk szikkadni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a süteményt kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Habcsók fenyők

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!