Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás pohárdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

350 g eper
400 ml hideg tej
8 darab babapiskóta
2 teáskanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az előkészített eperkockákat a bourbon vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük. Rövid ideig főzzük, addig, amíg az eperkockák kissé összeesnek, majd félretesszük hűlni.

A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.

A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

Eperszezonon kívül használhatunk fagyasztott epret is.
Epres-vaníliás pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!