Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 ml tej

Vaníliapudinghoz:

70 g cukor
800 ml tej
kb. 1 ½ kg eper

Mázhoz:

6 csapott evőkanál cukor
500 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.

Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
Az Epres sütemény receptje 20 szelet süteményre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!