Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ecetes uborka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

Pácléhez:

1000 ml víz
75 g só
½ teáskanál szódabikarbóna

Uborkához:

1000 g csemege uborka (előre lemérve)
200 g vöröshagyma
50 g friss torma
20 g friss gyömbér
néhány kaporvirág

Felöntőléhez:

750 ml víz
750 ml fehérborecet
1 teáskanál só
150 g cukor
kb. 1 evőkanál savanyúság fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az uborkát megmossuk, és fapálcikával többször megszurkáljuk. Tegyük a vizet, a sót és a szódabikarbónát egy tálba. Tegyük az uborkákat a sós lébe, fedjük le, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

Elkészítés:

Az üvegeket és a csavaros fedeleket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Csöpögtessük le, ne szárítsuk ki.

Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)

Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.

Főzési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Ecetes uborka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!