Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-marcipán torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Piskótatésztához:

2 teáskanál instant kávépor
3 darab tojásfehérje (M-es)
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g apróra vágott mandula

Krém töltelékhez:

300 ml hideg tej
200 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

tetszés szerint csokoládé szívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót vágjuk nagyobb darabokra, és alacsony hőfokon olvasszuk fel, majd az instant kávéport oldjuk fel benne. A tortaforma alját kenjük ki egy kis zsiradékkal, béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre és tegyük félre. A marcipánt vágjuk apró darabokra, és keverőtálban keverjük össze a tojássárgájával konyhai robotgéppel (habverő) krémesre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat. Szórjuk bele a bourbon vaníliás cukorral és a sóval elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd kb. 3 percig verjük a keveréket, amíg sűrű és krémes lesz. Röviden keverjük bele a rumaromát. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és apránként keverjük a tojásos masszához.

Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót és a mandulát a keverékhez, és keverjük össze. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Simítsuk a tésztát az előkészített formába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a formából, és tegyük egy süteményrácsra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Krémtöltelék:
Vágjuk a piskótát vízszintesen három részre. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Készítsük el a vaníliás tortakrémet a tejjel és a margarinnal a csomagoláson található utasítás szerint. Kenjük meg az alsó tortalapot a krém 1/3-ával. Helyezzük rá a középső tortalapot, kenjük meg a krém 1/3-ával, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A maradék krémmel kenjük meg a széleket, és a tetejét. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Gyúrjuk össze a marcipánt és porcukros felületen nyújtsuk ki akkorára, amivel a tortát be tudjuk fedni. Fedjük be a tortát és kicsit nyomkodjuk a torta felületére. A felesleges részeket vágjuk le. A tortabevonót olvasszuk fel a leírás szerint. Töröljük le a tasakot, majd vágjunk le egy nagyon kis sarkot. Díszítsük a tortát a szélétől kezdve tetszés szerint, majd dekoráljuk apró csokoládé szívekkel.
Csokoládés-marcipán torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!