Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-màlnàs piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csoki krèm:

1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható

Gyümölcsrèteg:

15 dkg friss màlna

Tèszta:

1 adag japàn piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota

Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse

A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.

Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.

30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .

Összeállítás

A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .

A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.

Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!